SQL Server administration and T-SQL development, Web Programming with ASP.NET, HTML5 and Javascript, Windows Phone 8 app development, SAP Smartforms and ABAP Programming, Windows 7, Visual Studio and MS Office software
ASP.NET, VB.NET, Microsoft .NET Framework, Microsoft Visual Studio, Windows Forms, Controls and more Tutorials and Articles for Programmers

ASP.NET Forums

Ücretli veya ücretsiz olarak indirip sitenizde kullanabileceğiniz Asp.Net teknolojisi ile geliştirilmiş forum uygulamaları hakkında kısaca bilgi vermesi için bazı bilgiler aktarmaya çalışacağım.



ASP.NET Forums

Asp.Net Forumları listemizin başında yeralan forum uygulaması ASP.NET team tarafından geliştirilmiş olan "ASP.NET Forums"dur.

ASP.NET Forums ücretsiz olup uygulamayı http://asp.net/Forums/Download/Default.aspx?tabindex=0&;tabid=1 adresinden download edebilirsiniz.

Ayrıca kurulum öncesinde gerekli olan sistem ihtiyaçları hakkında bilgileri de burada bulabilirsiniz. ASP.NET Forums, Microsoft .Net Framework kurulu Windows 2000, Windows XP veya Windows 2003 bir işletim sisteminde SQL Server veya en azından MSDE sürümü bir SQL Server veritabanı gerektirir.

Kurulumun nasıl gerçekleştirileceği ile ilgili kılavuzları ve uygulama ile ilgili notları da yukarıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://asp.net sitesinde çalışan ilk forum uygulaması olan ASP.NET Forums uzun süre yüksek üye sayıları ile bu sitede çalışmıştır. Aslında bu forum uygulaması ASP.NET Forums 1.0 olarak da adlandırılmaktadır.

Asp.Net Forums 1.0 uygulamasını http://www.avaturk.com sitesinin forum uygulaması olarak kurmuş ve bir dönem çalıştırmıştık. Uygulama C Sharp ile kodlanmıştı. Emin değilim fakat VB.Net ile kodlanmış bir versiyonu yoktu sanıyorum.



Community Server :: Forums

Telligent Systems tarafından geliştirilen "Community Server :: Forums"da ücretsiz bir Asp.Net Forums uygulamasıdır.

ASP.NET Team tarafından geliştirilen "ASP.NET Forums" uygulamasının daha gelişmiş bir versiyonudur. Daha yüksek performans ve daha gelişkin özellikleri nedeni ile "ASP.NET Forums" uygulamasından daha üstün niteliklere sahiptir. Pek çok ortak özellikleri nedeni ile de ASP.NET Forums 2.0 olarak da adlandırılabilir.

 "Community Server :: Forums" uygulaması da bir C Sharp (C#) uygulamasıdır. Visual Studio .Net (VS.Net) kullanılarak geliştirilmiştir. Download ederek kurduğunuzda Vs.Net üzerinde C# kullanarak forum uygulamanızı ihtiyaçlarınıza göre customize edebilirsiniz.

"Community Server :: Forums" Asp.Net uygulamasını TelligentSystems adresinden download edebilirsiniz.



Yet Another Forum.net

Yet Another Forum.net de ücretsiz Open Source bir uygulamadır. http://yetanotherforum.net adresinde uygulama ile ilgili daha geniş bilgiler edinebilirsiniz.

Yet Another Forum.net uygulaması da C Sharp (C#) kullanılarak geliştirilmiş bir Asp.Net forum uygulamasıdır. Forum kaynak kodlarını http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=90539 adresinden indirebilirsiniz. Forum uygulamasının çalışan bir örneğini görmek için http://forum.yetanotherforum.net/ linkine gözatabilirsiniz. Yine de uygulamanın henüz beta aşamasında olduğunu gözden kaçırmamak da fayda var. Fakat gözlemlediğim kadarı ile Türkiye'de de bu forum uygulamasını kullanan siteler de var.

"Yet Another Forum.net" de diğer Asp.Net forum uygulamaları gibi MS SQL Server üzerinde çalışmaktadır.



rainbowportal.net

http://rainbowportal.net sitesinde içinde discussion modülü bulunduran open source bir portal uygulaması. http://rainbowportal.net/site/3326/download.aspx adresinde download ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.



Active Forums

"Active Forums" Active Modules tarafından geliştirilmiş ücretli bir yazılım. Uygulamanın ücreti ise gayet düşük. Ancak performans veya daha da geliştirilebilir olup olmadığı konusunda bir fikrim yok. http://www.activemodules.com adresinde özellikle DotNetNuke için geliştirilmiş bu forum uygulaması ile ilgili daha geniş bilgi bulabilirsiniz.



InstantForum.NET

"InstantForum.NET" Asp.Net forum uygulaması InstantASP tarafından geliştirilmiş ücretli bir forum yazılımı. Active Forums uygulamasına göre biraz daha fiyatı yüksek. InstantForum.Net için çalışan bir online demo sitesi için http://support.instantasp.co.uk/default.aspx adresine gidebilirsiniz.

Diğerlerinin aksine VB.Net ile geliştirilmiş olan "InstantForum.NET" uygulaması da arka planda verilerin saklanması ve yönetilmesi için Microsoft SQL Server kullanmaktadır. "InstantForum.NET" ile ilgili daha geniş bilgiyi  http://www.instantasp.co.uk/products/instantforum/default.aspx adresinde bulabilirsiniz.



Visual Studio


Copyright © 2004 - 2021 Eralper YILMAZ. All rights reserved.